Fick några fina böcker av Kerstin i samband med 25 årsdagen eller vad det blir. Något för oss tekniker som inte fullt ut litar på mammas, hustruns eller någon annans kunskaper om matlagning. Eller rättare sagt varför de gör si elle så. När jag bläddrade i böckerna nu på morgonen, dök det upp en hel del fysik och kemi om varför grädden blir skum vid vispning, varför såsen skär sig, protein koagulerar, varför gamla kor skall koka länge osv, osv i en oändlighet. Ett måste för en riktig kock!
Denna bok fick jag för någon vecka sedan. En helt annan sort, men som ger svar på några frågor om andra världskriget som inte är helt enkla att få svar på. Mycket intressant läsning om beslut som fattades runt 1940 och som format dagens världsbild och gränser. Mycket tankvärt och ger funderingar på dagens ledares underlag till beslut i viktiga frågor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar