lördag 15 september 2007

På kajaktur i Bohuslän augusti 07

Så har jag äntligen kommit igång med bloggen efter en del trassel med dator och annat.
Efter lite velande om det skulle bli Åland eller Bohuslän, lät vi, Kerstin o jag, SMHI fälla avgörandet. Bästa vädret för de första veckorna i Augusti gissade dom på Bohuslän. Körde upp via Göteborg till Lagunens camping, några km S Strömstad. Dagen efter packades kajaken för vidare färd mot Kosteröarna. Den friska vinden och mängden båtar på Kosterforden gjorde att vi stannade till på Trollholmen för natten. Nästkommande morgon var det alldeles lugnt och bara ett fåtal båtar ute så överfarten gick som en dans.


Fin tältplats på Trollholmen

På Syd-Koster inhandlades diverse läckerheter i form av skaldjur och fisk i den lilla butiken vid Ekenäs. Rundade Nord-Koster med dess fantastiskt fina sandstränder vid den norra udden. Kom så småningom ner till Tenholmarna där ett tält redan var uppsatt på den Västra udden. Hittade dock en plats på den Östra udden som när alla norrmän hade gett sig av fram på kvällningen blev riktigt lugn.


Det är ingen spegelbild

Sundet mellan Nord-Syd Koster


Hamnen på Ramsö

Efter flera dagars paddling runt öarna i södra arkipelagen tog vi oss åter över Kosterfjorden för vidare paddling i Fjällbackaskärgården. Efter att ha passerat Kosterfjorden och hade satt upp tältet på Karholmen, svartnade himlen och regnet bara vräkte ner.

Regn på Karholmen


Det blev ankbröst och smörstekt potatis till middag


Vi körde med bil ner till Fjällbacka och parkerade vid en camping. På så sätt blev vi inte väderberoende vid passage runt Tjurpannan.
Fjällbacka visade sig även denna gång fån sin tjusiga sida med mycket omväxlande väder. Ömsom stekhet och 23 gr i vattnet, eller blåst och regn så vi fick ett eget vattenfall ute på Vedholmen.

Norra Dyngön

Vedholmen vid kulingvarning


Vårt eget lilla vattenfall på Vedholmen

2 kommentarer:

qi sa...

Vad roligt att du kommit igång med bloggen igen! Förstår att turen i Bohuslän var fin. Roligt att se bilder från den!

Kenneth sa...

Ja Bohuslän är oslagbart när det inte blåser kuling hela tiden. Lite vind håller ju myggen borta!