lördag 28 juli 2007

Paddling i Miserhult

Så bar det då äntligen iväg en kort runda till Misterhult. Eftersom Christoffer (son i huset) hade fått lite extra ledighet var han pigg på att hänga på en kortare tur. Väderprognosen pratade om blåst och regn, men som vanligt gällde vindarna lååångt ute till havs.


Vi startade vid Ekerum stax norr om Kärnkraftverket. Där blev vi invaderade av en herrans massa mygg som anföll från alla håll. Verkar vara en annan sort än den vanliga stickmyggan. Denna var en liten ettrig sak som satte sig direkt på oskyddad hud utan att generas det minsta. Mygg A hjälpte dock att någorlunda freda sig från otyget.

Vi paddlade upp en bit i fågelskyddsområdet norr ut och såg bla Fiskljuse och några örnar. Landade så småningom på Starrholmen. Middag bestående av Wiskyflamberad fläskfilet och pasta. Mums.
På vägen upp mot Örö växlade vädret med ömsom regn och sol. Skönt med lite omväxling.
Besöket hos Elisabeth och Ove på Örö höll på att bli en liten besvikelse eftersom dom båda var ute på upptäcktsfärd med barn och barnbarn till fastlandet. Dessbättre visade det sig att dom har en sommarjobbare som var mycket allert och snabbt fixade kaffe med tilltugg. Nu fick vi oxå med egna ögon se den förödelse som stormen Per orsakade. Hela båthuset var som bortblåst. Som tur var inför den stundande senhöst-paddlingen hit upp, står bastun kvar utan synbara skador.
Satte så småningom upp tältet på en holme mellan mellan öarna Ormklubbarna. Middagen bestod i stekt Lax med vittvinsås och pasta.
Det blåste en del på natten så sömnen blev lite orolig med mycket fladder och skak i tältet. Fick gå upp och sträcka till samtliga linor så lugnade det sig lite.
Vindprognosen för fredagen visade på SW vind >10m/s med ökande, så vi beslutade att avbryta en dag tidigare än planerat och styrde söderöver ner mot mygghvetet vid kraftverket. Må tro om myggen har muterat i närheten?

3 kommentarer:

Sonja sa...

Hej Kenneth,
kul att även du har börjat med en blogg! Misterhult låter bra - kanske någonting jag ska satsa på när flytten till Karlskrona är avklarat - jag ska nämligen bli Blekingebo jag med...
Själv har det inte blivit så mycket paddling som jag hade trott, men två veckor S:t Anna / Gryt är inte helt fel...
Hälsningar Sonja (ifrån Tingsryd)
PS:vi ses väl någon onsdagskväll framöver?
Min blogg ligger på:
http://sonjaskajak.blogspot.com

Björn Svensson sa...

Hej Kenneth

Jätte kul med en blogg till från Blekinge, och nu hittade jag din oxå Sonja dubbelt kul med två till.

// Björn S

Magnus sa...

Hej Kenneth,

Kul med flera bloggar. jag är också ganska nystartad.

paddelkul.blogspot.com

Skönt att höra att bastun på Örö står kvar. Jag ser fram emot ett höst/vinterbad där om några månader.

Mvh
/magnus