måndag 5 april 2010

Långfredagspaddling

Fika på Ungskär

Lagom till långfredagen slog vädret om och det blev soligt och relativt varmt. Jag, Kerstin, Ragnar och en inhoppare, Martin sjösatte vid badplatsen i Torhamn, Karlskrona östra skärgård. Paddlade bort till Öppenskär där Christian redan hade tillbringat en natt. Gick så vidare till Ungskär för fika och ejderspaning.
På Flakskär träffade vi på förtruppen till MMK som hade lagt beslag på stugorna för bekväm övernattning inomhus.

Resten av MMK med Ulf som sammanhållande dök upp lite senare. (Ulfs bilder brukar komma -- efter ett tag men då är de toppen.)

Själva satte vi upp tälten på Flaksärs norra del där vi fick en fin kväll och en underbar morgon i solgasset. Spanade massor av Ejder i horisonten. Läste på en ornitologsida att det kan ha passerat så mycket som 100000 ejdrar på ett dygn här ute.
Något som numera är mera sällsynt härute är ubåtar. Minnet från den "stora" händelsen 1981 har manifesterats med diverse skyltar och lustigheter.
Minns Du pådraget i Gåsefjärden då U-137 gick på grund här. Själv var jag anställd vid Karlskronavarvet vid denna tid. Uppståndelsen bland sjöofficerare var påtaglig lång tid efter att händelsen klingat ut i medierna.

En fin helg med kanot sällskap. Tackar!

1 kommentar:

Christian Cronberg sa...

Tack själv - det var verkligen riktigt gott - vilka dagar! Ser fram emot mer av den varan på Valborg. ;-)

/Christian