fredag 23 januari 2009

Sol och värme Thailand

Trettondagen styrde Kerstin o jag kosan mot Thailand för femtio-elfte gången Denna gång landade vi i Phuket och därifrån blev det buss till Khura Buri i nordvästra hörnet av Thailand vid gränsen mot Burma. Dagen därpå åkte vi ut till Surinöarna

Typiskt matställe i Khura Buri. God mat och trevliga människor.Ute på Surin gällde det att i möjligaste mån skydda sig från solens mycket starka strålning de första dagarna. Det blev några böcker lästa, bla en fantastisk bok, "Vi de drunknade" av CarstenJensen ISBN 9170016550 Den handlar om sjömän och deras familjers villkor under 1800-talet fram till efter andra världskrigets slut.


Ta bort formatering från markering
Kvällsol utanför tältet

En Erimitkräfta behöver aldrig vara huslös


Som sagt mycket läsande, badande och snorklande

På en grannö till den vi bodde på lever det en by med sjözigenare, Morgan folket. Förra året vi besökte området tog jag lite bilder som jag nu i år överlämnade till sina rättmätiga ägare. Det blev en hel del uppståndelse och förlägenhet, främst bland barnen fömodligen för att det inte är helt vanligt att de får tillbaka lite av det de skänker i form av sig själva.

Samma barn som på fotot ovan ett år senare.

Stor skillnad mellan ebb och flod varför tidvis stora områden var torrlagda några timmar under den svåraste tiden under fullmåne.


Klipporna i området har under årtusenden formats av vatten och vind till fantastiska kreationer.

Stället vi bodde på i Khura Buri både på utresan och i väntan på bussen inför resan söderöver.


Vi stannade några dagar i Khau lak, dels för att vi ville se hur återuppbyggnadsarbetet fortskrider och dels för att ha ett bekvämt avstånt till flygplatsen i Phuket inför hemresan. Efter ett något spatanskt öliv kändes civilisationen tämligen påträngande med massor av lyxhotel med tillhörande kräsna turister. Måste dock säga att stränderna i området ät fantastiska utan massa avspärrningar för privata intressen.
En skön och avkopplande resa med mycket ljus och värme.2 kommentarer:

eriksjos sa...

ser varmt och läskigt ut ;-)

Hittade ni inga kajaker?

Kenneth sa...

Vi hade turen att det blåste friskt från NO under tiden vi var på Surin. Den var torr och relativt sval ca 30 gr p dagen och 22 - 24 p natten. Lite bökigt att ta sig ut med "sit on topp" under dessa förhållanden.