söndag 25 januari 2009

Skridskotider

Efter två års väntan på att kajakvattnet skall bli så hårt att det inte går att paddla, begick jag säsongens första skridskotur. Förra året var som bekant paddlingsbart hela tiden så skridskorna fick ligga och rosta.
Att åka skridsko under rådande förhållanden med 15 cm kärnis, en tunn vattenhinna och någon plusgrad, ger en euforisk känsla av att sväva, helt enkelt flyga över vattnet. Detta kan nog endast mäta sig med att sitta i en kajak på ett spegelblankt hav.
Det blev ett sort gäng entusiastiska skrinnare som träffades vid Mc Donalds parkeringen i Karlshamn för att därifrån gemensamt åka till sjön Hyllen NW Tingsryd i Småland.


En betraktelse i sanningens ögonblick
Jan Olsson från Karlshamn tog på sig turledarrollen och åker först för att se till att isen hela tiden är säker för gruppen.
Fikarasten är minst lika viktig vid skridskoåkning som när vi paddlar.

En fin tur under mycket bra förhållanden. Isen i det närmaste perfekt. Nyspolad och välpolerad. Måtte det bli mera av den varan i vinter!
Arrangör av turen är Friluftsfrämjandet tillsammans med Långfärdsskrinnarna i Sydöst.
Går du med i detta nätverk får du del av en helt otrolig idiell verksamhet med israpportörer, isspanare, isnytt och turnytt, ledare och funktionärer samt tillgång till skridskonätet där rapporter om isläget och genomförda turer finns för hla landet.
Kostnaden för allt detta är endast 100:- om du är medlem i Friluftsfrämjander, 200:- för övriga. Amäl dig på
www.friluftsframjandet.se/web/guest/bli_medlem
eller
www.lss.skridsko.net

2 kommentarer:

Helge Helligsøe sa...

Hej Kenneth
Om det är vatten på isen kan kan man vel godt paddle kajak!
- Just kiddin’...

Venlig hilsen Helge

Kenneth sa...

Nja i och för sig men det beror lite på vattendjupet och hur bra paddlen tar :-)