söndag 21 september 2014

Dramatisk helg i Listerbyskärgården

Kerstin har länge velat paddla en sväng i och runt Karlskrona. Detta blev delvis uppfyllt med en etapp på den västra delen. Stannade första natten på Haglö, mitt mellan Hasslö och K-krona. En helt fantastisk ö med massor av gamla ekar och fina tältplatser. Kan varmt rekommenderas.

Haglö domineras av gamla ekar i olika grad av växt och död.

Helene, Christian och Malin  skulle komma till Listerbyskärgården på fredagskvällen så vi anslöt oss till dem på Ljungskär för att om möjligt peppa oss inför lördagens äventyr.

På lördagen paddlade vi till Almö ostsida där vi inväntade helikopter från sjöfartsverket som ville ha frivilliga att öva vinschning på. På plats anslöt även Theres och Håkan från Kajak & Äventyr

Efter lite dividerande blev det klart att samtliga 6 försökskaniner skulle transporteras ut till lämplig plats med kustbevakningens båt som av en tillfällighet låg på samlingsplatsen.

Håkan redo för bad

Christian redo för bad

Jag redo för bad?????

Alle man i vattnet!

Helene blev först att prova vinschen

Sjöfartsverkets nya Italienska helikopter

Nästa man upp

Högt upp blev det. För att inte vi i vattnet helt skulle tappa andan av blåset från rotorerna vinscades vi från >40 m.

Riktigt blåsigt och skummigt under helikoptern

Ytbärgaren framme hos Håkan

Malin fortfarande vid gott mod

Så var det dax för Theres

Kopplad och redo

för himlafärd

Christian nöjd

Theres och Malin oxå nöjda

Ytbärgaren

Vinschskötaren

Där nere ligger marken!

Efter söndagens långfrukost bar det av hemåt. En minnesvärd helg med nya erfarenheter. Vid genomgång inför badet fick vi en genomgång av några viktiga säkerhetsaspekter. LED lamor syns ej när mörkerkikaren används!!! Använd hellre en röd laserpekare (vattentät) om du vill signalera i nöd, fackla eller nödraket. Klista massor av reflexer på dig och kajaken. Använd SOLAS-godkänd reflex


Inga kommentarer: