söndag 22 februari 2009

En kort tur i Karlshamn

Vaknade tidigt på söndagsmorgon och kände mig omåttligt sugen att komma ut o paddla och fota lite i en snöklädd skärgård. Det hade kommit gott om snö under natten. Palle var som vanligt lätt att övertala så vi träffades vid Kollevik och tog en tur mot öster. Det vita snöiga som låg så fint utanför fönster, visade sig vara regält blött och klafsigt. Ett lätt duggregn blev pricken över i-et.
Som vanligt känns det kanon när man väl satt sig i kajaken och fått upp några värmande paddeltag. Natten hade varit mycket blåsig men nu infann sig endast en härlig dyning men med regält lågt vattenstånd.
Nastensö

Dyningen dundrade på ganska friskt utanför Vägga. Det iskalla vattnet tillsammans med lite ringrostighet bidade till att det blev en relativt försiktig utflykt. Hittade dock några nya ställen där dyningen ger fina möjligheter till perfekt surf när temperaturen stiger lite fram på våren. Klintsörarna ligger perfekt till för ändamålet.
Brott i lä vid Bjälkudden på väg in mot Kollevik

Vilket ställ man bor på! Lördagen bjöd på kanonfina skridskoisar och idag blev det kajakpaddling med all möjlighet att surfa för den som känner sig hågad. Kan det bli bättre?

2 kommentarer:

Jonas Lindström sa...

Hej
Kanske inte i samma björkar på Nastensö som på din bild men på lördagen såg jag en örn slå sig ner i en dubbelbjörk strax öster om Smörpundet och sitta där rätt länge. En svart "klump" iakttagen i kikaren från vår stuga på fastlandet. På fjärden låg det stora flockar med i huvudsak viggar.
Var sugen på att paddla men tyckte det var för bistert så det blev en promenad istället.

Jonas Lindström sa...

Hej
Kanske inte i samma björkar på Nastensö som på din bild men på lördagen såg jag en örn slå sig ner i en dubbelbjörk strax öster om Smörpundet på Nastensö och sitta där rätt länge. En svart "klump" iakttagen i kikaren från vår stuga på fastlandet. På fjärden låg det stora flockar med i huvudsak viggar.
Var sugen på att paddla men tyckte det var för bistert så det blev en promenad istället.