måndag 26 november 2007

Havsörnspaddling 24-25 November 2007

Så var det dax för Havsörnspaddlingen 2007.
Vi var ett tappert gäng som samlades på lördagen för att tillsammans ge sig ut i vattnen utanför Torsteberga-Landön. Vi som var med är Palle, Christian, Lars, Ragnar, Mats, Kerstin och så Erik när han hade vaknat. Hoppas du mår bättre nu.

Gråväder men uppehåll på lördagen


En strimma ljus i horrisonten visade sig i alla fall
Rundade Lägerholmen. Fick se en Säl och några örnar.


Det blev en trevlig kväll ute vid Bodarna. Dock inte i kåtan som var tänkt. Fick i stället sitta inomhus och titta på underbara bilder som Erik tagit medan vinden tilltog allt mer där ute.

Eftersom batteriet till kameran tog slut har jag inga bilder från söndagen. Kan dock notera att vi fick se nio örnar lyfta från Brödjeholm, en imponerande syn.
När antalet observationer översteg 20, brydde jag mig inte om att räkna mera. Men det är härligt att se så många örnar på denna "lilla" bit hav.

1 kommentar:

kusthare sa...

härligt med örn. Jag köpte en kustfågel-bok här om dagen. Den var skriven under 60-talet. Havsörnens framtid beskrevs som mycket tveksam. Härligt att idag med facit i hand läsa den texten. När jag under maj månad 2002 paddlade från Eskilstuna till Blå Jungfrun tappade jag till slut räkningen på siktade havsörnar. I en lagun jag gled in i, i närheten av Harstena, lyfte 6st individer som sakta lyfte upp mot skyn. :-)